Katehetske i interesne skupine

Katehetske skupine:

Djeca osnovne škole

  • Katehetska grupa «Samuel» (1. razred),
  • Katehetska grupa «Daniel» (2. razred),
  • Katehetska grupa prvopričesnika (3. razred),
  • Katehetska grupa «Izak» (4. razred),
  • Katehetska grupa «Josip» (5. razred),
  • Katehetska grupa «Ruta» (6. razred),
  • Katehetska grupa «Jeremija » (7. razred),
  • Katehetska grupa «Jakov» (8. razred).

Tijekom školske godine redovito katehiziramo djecu svih razreda osnovne škole po jedan susret tjedno. Župnu katehezu za djecu vodi 8 župnih katehistica koje su završile ili Katolički bogoslovni fakultet ili Školu za župne suradnike.

Mladi – 3. i 4. razred srednje škole
se okupljaju ponedjeljkom u 20 sati.

Mladi – sa završenom srednjom školom
se okupljaju utorkom u 20 sati.

Krizmenici - 1. i 2. razred srednje škole
se okupljaju u više katehetskih grupa (1. i 2. razred srednje škole).

Sa mladima radi 5 župnih kateheta koji su završili ili Katolički bogoslovni fakultet ili Školu za župne suradnike.

Biblijska grupa za odrasle
Okuplja se četvrtkom u 19 sati, a broji oko 35 članova. Upoznaje biblijske knjige i konkretne biblijske tekstove.

Interesne skupine:

Dječji pjevački zbor
Broji 20-tak članova. Pjeva na sv. misi nedjeljom u 9.00 sati. Probe subotom prijepodne u crkvi.

Pjevački zbor odraslih
Broji 20-tak članova. Pjeva na sv. misi nedjeljom u 11.00 sati. Probe petkom iza mise u crkvi.

Pjevački zbor mladeži
Broji 10-15 članova. Pjeva na sv. misi nedjeljom u 18.30 sati, a probe su subotom popodne.

Ministrantska grupa
Sastavljena je od dječaka i djevojčica, a broji oko 40 članova. Oni su poslužitelji/ce/ oltara, ali i župnikovi važni suradnici u drugim župnim aktivnostima (podjela Župnog pisma, blagoslov obitelji i sl.)

Liturgijski čitači
U našoj župi liturgijska čitanja čitaju isključivo odrasli. Grupa broji 16 čitača. Susret je svake prve nedjelje u mjesecu.

Izvanredni djelitelji sv. pričesti
Uz svećenika, sv. pričest nedjeljom i blagdanom dijeli 7 muškaraca - ovlaštenih izvanrednih djelitelja.

Župni Caritas
Uoči velikih blagdana organizira akcije pomoći u hrani i dr. namirnicama siromašnim obiteljima u župi. Broji 4 stalne članice uz pridružene članove koji pomažu u dostavi paketa nemoćnima.

Misijska skupina
Brine o izgradnji misijske svijesti kod vjernika i organizira povremene akcije za pomoć misijama te odražava kontakt sa misionarima, posebno u Beninu (Afrika).

Pastoral bolesnika
Osam župljanki – ovlaštenih izvanrednih djeliteljica svake prve nedjelje u mjesecu nosi sv. pričest bolesnicima koji ne mogu doći u crkvu. Uz sv. pričest svaki bolesnik dobije i Nedjeljni listić, a povremeno i neki lijepi prigodni dar te Župno pismo.

Pastoral starijih vjernika - grupa „Joakim i Ana“
Svakog utorka od 16.30 do 18 sati okuplja se u župnoj dvorani grupa vjernika treće životne dobi, uvijek otvorena novim članovima. Susret se sastoji od duhovno-molitvenog dijela i druženja, a oblikuju ga 4 župne animatorice.

Katolička malonogometna liga (KMNL)
Naša župna ekipa sastavljena je od 11 igrača. Sudjeluju u KMNL - regija Vinkovci-Vukovar u 1. ligi. Dres je crveno-bijele boje.

Molitveni vijenac Kraljice obitelji (MVKO)
To je molitveni pokret koji želi angažirati pojedince, bračne parove i obitelji u molitvi na slijedeće nakane: za obitelj, za duhovna zvanja, za svećenike, za domovinu. U našoj župi je prijavljeno 12 vijenaca (u svakom je vijencu 30 osoba), a budući da u vijencima ne sudjeluju samo naši župljani, nego i vjernici okolnih župa (pa čak i izvan grada), naša je župa svojevrsni duhovni centar (tj. domaćin) ovog Pokreta. Svaki prvi četvrtak u mjesecu je molitveni susret koji se sastoji od euharistijskog klanjanja i svete mise. Svaki vijenac ima "Martu" i "Mariju" kao koordinatorice svih aktivnosti. Godišnje hodočašće je u svibnju u Mariju Bistricu, a povremeno se organiziraju duhovne obnove. Središte Pokreta je u Zagrebu.

Vjera i svjetlo „Srce Isusovo“
Katolička zajednica koja okuplja osobe sa mentalnom retardacijom, članove njihovih obitelji i prijatelje. Rado primaju kao pridružene članove i osobe sa tjelesnim invaliditetom. Okupljaju se svake druge nedjelje u mjesecu, sudjeluju u sv. misi sa župnom zajednicom i organiziraju druženja i hodočašća.

Hrvatsko katoličko liječničko društvo (HKLD)
Okuplja 60-tak liječnika i dr. visokoobrazovanog medicinskog osoblja iz Vinkovaca, Vukovara i Županje. Predsjednica podružnice je dr. Kata Krešić. Duhovno im je središte u našoj župi, a duhovnik naš župnik

Pastoral pisanom riječju:

Nedjeljni listić
Izdajemo svake nedjelje na formatu A5 u 600 primjeraka, a sadrži nedjeljnu propovijed i župne obavijesti. Uzima se na izlazu iz crkve.

Župno pismo
Izdajemo 3 puta godišnje na formatu A4 u 2000 primjeraka, a sadrži razne informacije iz života župe i pastorala. Dobije ga svaka obitelj u poštanski sandučić preko naših ministranata.

Brošure – vjersko obrazovanje odraslih
Povremeno tiskamo razne brošure s temama bitnim za vjersku izobrazbu odraslih vjernika na dvostrukom A5 formatu. Tekstove brošura dijelimo na izlazu iz crkve i objavljujemo na našoj web-stranici. Do sada smo tiskali (svaku u 800-1000 primjeraka) slijedeće brošurice: Euharistija - najuzvišenija molitva, susret sa živim Kristom I, II, III, IV; Sveta ispovijed - susret s milosrdnim Bogom I, II, III, IV; Tumačenje molitve Oče naš I, II, III; Bolesničko pomazanje; Slavimo Boga dolično na euharistiji; Kada i zašto na sv. pričest?; Neke zablude o sv. ispovijedi; Bolje razumjeti sv. misu; Važno je biti član kršćanske zajednice; Vjera i praznovjerje; Poplava praznovjerja u Hrvatskoj; Reiki, joga, tarot i horoskop – nespojivi s kršćanstvom; Kako se ponašamo na našim sahranama; Neka problematična ponašanja na našim vjenčanjima.

Web-stranica
S ponosom možemo istaknuti da smo PRVA župa u našoj (nad)biskupiji koja je na internet postavila svoju web-stranicu još 5. listopada 2000. godine. Triput je mijenjala svoj vizualni identitet. Održava je firma Otis d.o.o iz Osijeka.

Informacije

Radno vrijeme
župnog ureda
Uto - Pet: od 16 do 18 h
Pon: slobodan dan

Telefon: 032/322-944
Fax: 032/303-726
email: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.